«Хіба ви не робили б те саме, що й Ізраїль?» – Нетаньягу дорікнув Штатам

«Хіба ви не робили б те саме, що й Ізраїль?» – Нетаньягу дорікнув Штатам

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу дорікнув Сполученим Штатам за недостатню підтримку, вважаючи, що США зробили б «набагато більше», якби зіткнулися з терористичною атакою на кшталт нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю CBS News.

«Що б зробила Америка? Хіба ви не робили б те, що робить Ізраїль? Ви б зробили до біса набагато більше». – сказав він, звертаючись до офіційного Вашингтона.

Нетаньягу зазначив, що ХАМАС у переговорному процесі перебуває на «іншій планеті», хоча робота над «звільнення решти заручників» триває. За словами прем’єра, це є однієї з його трьох цілей. Інші дві цілі, за його словами, полягають у тому, щоб «знищити ХАМАС» і «гарантувати, що Газа не становитиме загрози для Ізраїлю в майбутньому».

«Поки ми не здобудемо повну перемогу, у нас не може бути миру», – сказав прем’єр-міністр.

Нетаньягу заявив, що, як тільки почнеться операція в Рафаху, «до завершення інтенсивної фази бойових дій залишаться тижні». Найближчим часом він проведе зустріч з офіційними особами щодо плану евакуації палестинців з Рафаху, сказав він, наголосивши, що Ізраїль «пішов на надзвичайні заходи», щоб повідомляти людей в Газі про наближення бомбардувань.

Читайте також: Нетаньягу представив післявоєнний план управління сектором Гази

«Ми приберемо їх від гріха подалі, завершимо роботу й доб'ємося повної перемоги, яка необхідна для безпечного майбутнього Ізраїлю…» – зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна спільнота нині чинить на уряд Нетаньягу тиск, аби він припинив наступ у Газі. В останні тижні й президент США Джо Байден різко висловлюється щодо Ізраїлю, домагаючись тривалої паузи в бойових діях і обміну заручниками.

Білий дім та ізраїльський лідер мають різні погляди на майбутнє регіону. Зокрема, Ізраїль не підтримує ідею співіснування двох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-