«Усі способи мають бути вивчені»: радник Макрона про можливість відправки військ в Україну

«Усі способи мають бути вивчені»: радник Макрона про можливість відправки військ в Україну

Укрінформ
Ніхто не зацікавлений в ескалації війни, але всі методи, якими можливо підтримати Україну сьогодні, мають бути вивчені.

Про це перед зустріччю глав держав та урядів на підтримку України в Парижі заявив дипломатичний радник президента Франції Емманюель Бонн, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми подивимось, як розвиватимуться дебати. Але якщо ми кажемо, що стабільність і безпека Європи поставлені на карту в Україні, ми, природно, повинні вжити всіх необхідних заходів для кращої підтримки. Ми завжди дотримувалися принципу, що ми будемо підтримувати Україну, але ми не воюємо з Росією. З однієї простої причини - ніхто не зацікавлений в ескалації війни. Але всі шляхи, якими ми можемо підтримати Україну, повинні бути вивчені, беручи до уваги потреби сьогодні», - сказав Бонн, відповідаючи на питання про можливість відправки в Україну певного різновиду європейських військ.

Дипломатичний радник Макрона також звернув увагу на те, що розмір фінансової підтримки тієї чи іншої країни не є визначальним фактором, оскільки «мільярди євро не роблять зброю, і не всяка зброя робить перемогу» Щодо Франції, запевнив Бонн, то всі обіцянки українцям щодо зброї були виконані вчасно, а всі поставки були корисними, оскільки змінювали ситуацію на місці. Йдеться зокрема, про ракети Скальп та гармати Цезар.

Читайте також: Зеленський: Не ведемо переговорів із партнерами про залучення їхніх військових в Україні

Він знову підкреслив, що конференція, організована Макроном, спрямована на те, щоб подолати «будь-яку інертність та дати можливість зробити більше в єдності на благо українців та задля збереження безпеки і стабільності Європи»

Нагадаємо, на запрошення президента Франції Емманюеля Макрона у понеділок 21 європейський лідер прибуде до Парижа для участі в конференції на підтримку України. Вона розпочнеться в президентському палаці о 17:00 і триватиме "стільки, скільки буде потрібно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-