Британія підтримує кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО - ЗМІ

Британія підтримує кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія підтримує кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду наступного генерального секретаря НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News з посиланням на джерело у зовнішньополітичному відомстві.

Як зазначається, Сполучене Королівство вважає, що Рютте був би ідеальною кандидатурою для керівництва Альянсом у той час, коли НАТО наполегливо працює над зміцненням своєї оборони для стримування російської агресії.

"Сполучене Королівство рішуче підтримує кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте як заміни Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО", - заявив британський посадовець.

За його словами, Рютте користується повагою в Альянсі, має серйозні повноваження в галузі оборони та безпеки і гарантуватиме, що Альянс залишатиметься сильним та готовим до захисту та стримування.

Очікується, що Єнс Столтенберг, який обіймає посаду генерального секретаря Альянсу з 2014 року, піде у відставку цього року після того, як йому неодноразово продовжували термін перебування на посаді.

Усі союзники мають домовитися про його наступника в процесі, який зазвичай є закритим, що робить важливим те, що Велика Британія публічно вирішила підтримати потенційного кандидата.

Читайте також: Стефанішина: Будь-який новий генсек має підтримувати рух України до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте розглядають як імовірного наступника Єнса Столтенберга, який залишить посаду генсека НАТО в жовтні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-