Мовчазна згода фермерів з антиукраїнським плакатом на кордоні дуже бентежить - польський політолог

Мовчазна згода фермерів з антиукраїнським плакатом на кордоні дуже бентежить - польський політолог

Укрінформ
Польський політолог і журналіст Марек Сієрант заявив, що більше збентеження викликає не факт розміщення одним із фермерів-протестувальників на кордоні антиукраїнського плаката, а мовчазна згода з цим інших учасників акції.

Про це Сієрант сказав у інтерв’ю Radio NV, передає Укрінформ.

«Те, що один дебіл – я назву це справжнім ім’ям, хоча не мав би вживати таких слів, – повісив такий плакат, – це жахливо. Але більш жахливим є те, що за ним стояла низка тракторів і польських фермерів, і ніхто не висловив протесту проти того плаката, ніхто не підійшов до нього і не сказав «Іди звідси» або «Зніми той банер», - заявив журналіст.

Він трактує відсутність реакції на дії фермера з плакатом з боку інших протестувальників як мовчазну згоду.

«Це дуже бентежить», - зауважив експерт.

Водночас він назвав непереконливими слова організатора протестів, який нібито не помітив плакат, бо в акції бере участь дуже багато людей.

«Якщо ти організатор, ти за це відповідаєш. Там ще й радянський прапор був, а в Польщі 13-та стаття Конституції говорить ясно: поширення символіки комунізму, нацизму, націонал-соціалізму, сталінізму та інших тоталітарних режимів карається ув’язненням», - наголосив політолог.

Сієрант також акцентував, що заклики до Путіна є підривом незалежності Польщі. У цьому контексті він зауважив, що бачив в Україні тих, хто кликав Путіна, а потім вони залишалися «без рук, без ніг, покалічені, без житла, без родин».

Читайте також: Польські фермери продовжують блокувати кордон - за годину пропускають кілька вактажівок

«Я вчора написав у соцмережі: якщо ти покличеш Путіна і він прийде, то не тільки до тебе, а й до мене в дім. Хто тобі давав право запрошувати до моєї хати… вбивцю і людину, яка відповідає за геноцид українських дітей?» - наголосив польський політолог.

Як повідомлялося, під час протестів на кордоні з Україною 20 лютого один із польських фермерів розмістив плакат "Путін, розберися з Україною, Брюсселем та нашими правителями". Він також розмістив на тракторі прапор Радянського Союзу.

Польська поліція відреагувала на провокаційний вчинок і затримала чоловіка.

Фото: tvn24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-