Уряд Південної Кореї наказав інтернам-страйкарям повернутися до роботи

Уряд Південної Кореї наказав інтернам-страйкарям повернутися до роботи

Укрінформ
Уряд Південної Кореї наказав тисячам лікарів-інтернів, які страйкують, повернутися до роботи.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Якщо інтерни не виконають вимогу уряду, їм загрожує штраф на суму до 30 мільйонів корейських вон (22 465 доларів США) або до трьох років ув'язнення.

В уряді назвали страйк інтернів «невиправданим».

«Колективні дії, що становлять загрозу життю та безпеці людей, ніяк не можуть бути виправдані», — заявив міністр внутрішніх справ та безпеки Лі Сан Мін під час брифінгу.

Заступник міністра охорони здоров'я Пак Мін Су заявив, що понад 8800 молодших лікарів, або 71% інтернів, подали заяви на звільнення на знак протесту проти планів уряду збільшити прийом до медичних вишів. Заяви не були прийняті, однак близько 7810 інтернів залишили робочі місця.

Міністерство охорони здоров'я Південної Кореї повідомило про десятки скарг, отримані на тлі страйку.

Як повідомлялося, у Південній Кореї половина з 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про відставку на знак протесту проти планів уряду збільшити прийом до медичних вишів.

Уряд вважає, що реформи необхідні через брак кваліфікованих лікарів. Натомість протестувальники наголошують, що насамперед потрібно забезпечити лікарям кращі умови праці та компенсації.

Читайте також: У Німеччині анонсували новий страйк працівників Lufthansa

Через страйк інтернів великі багатопрофільні лікарні у країні другий день скасовують планові операції, переводять пацієнтів у інші заклади та відмовляють у госпіталізації.

Щоб запобігти перебоям у наданні медичних послуг, у Кореї продовжено час роботи 97 державних лікарень. Крім того, цивільне населення приймають відділення невідкладної допомоги 12 військових госпіталів.

Фото: YONHAPNEWS AGENCY/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-