Угорщина може схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО 26 лютого

Угорщина може схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО 26 лютого

Укрінформ
Правляча партія Угорщини "Фідес" має намір підтримати ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО, голосування у парламенті може відбутися у понеділок, 26 лютого.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Як зазначається, у листі до спікера голова партії "Фідес" Мате Кочіш попросив призначити голосування на день відкриття весняної сесії, яка розпочнеться 26 лютого.

За словами Кочіша, "Фідес", яка неодноразово блокувала голосування з цього питання, вирішила підтримати заявку Швеції на приєднання до НАТО.

Це поклало б край більш ніж 18-місячним затримкам зі схваленням шведської заявки з боку Угорщини - єдиної з 31 країни НАТО, яка ще не ратифікувала заявку про вступ Швеції, зазначається у статті.

У неділю двопартійна група американських сенаторів відвідала Угорщину та оголосила, що подасть до Конгресу спільну резолюцію, в якій засуджується ймовірний відкат країни від демократії та міститься заклик до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана якнайшвидше схвалити приєднання Швеції до НАТО.

Читайте також: Стокгольм сподівається, що Угорщина ратифікує заявку Швеції в НАТО наприкінці лютого

Як повідомляв Укрінформ, правоконсервативна партія «Фідес» наполягала на візиті прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у Будапешт, перш ніж угорський парламент розглядатиме заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив 17 лютого, що парламент може ратифікувати членство Швеції в НАТО на весняній сесії, яка розпочнеться 26 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-