Стокгольм сподівається, що Угорщина ратифікує заявку Швеції в НАТО наприкінці лютого

Стокгольм сподівається, що Угорщина ратифікує заявку Швеції в НАТО наприкінці лютого

Укрінформ
Стокгольм сподівається, що Будапешт ратифікує угоду про членство Швеції в НАТО на найближчій сесії угорського парламенту, яка розпочинається 26 лютого.

Про це в межах Мюнхенської безпекової конференції в неділю заявила експрем’єр Швеції Магдалена Андерссон, передає Укрінформ.

Як зазначила шведський політик, Швеція та Угорщина є членами ЄС, тісно співпрацюють між собою в межах Спільноти.

“Тож ми сподіваємося й очікуємо, що вони ратифікують угоду щойно парламент Угорщини збереться 26 лютого”,- зазначила Андерссон.

Шведський політик зауважила, що для країни важливо бути частиною НАТО, мати гарантії безпеки, які мають члени Альянсу, Стокгольм також хоче зробити свій внесок у безпеку євроатлантичного простору.

Андерссон підкреслила, що членство Швеції в НАТО забезпечить підвищення безпеки в північній частині Європи, адже країна має тісну оборонну співпрацю з Фінляндією у морі, в повітрі та суходолі.

“Я вірю, що ми разом посилимо безпеку НАТО”,- констатувала шведський політик.

За її словами, регіон матиме в найближчому майбутньому агресивного сусіда, але і сильний Альянс в північній частині Європи.

Читайте також: Туреччина офіційно ратифікувала членство Швеції в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, в Угорщині правляча правоконсервативна партія «Фідес» наполягала на візиті прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона у Будапешт, перш ніж угорський парламент розглядатиме заявку скандинавської країни на вступ до НАТО.

Парламент Угорщини має зібратися на засідання 26 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-