Польські фермери сьогодні проводять загальний страйк

Польські фермери сьогодні проводять загальний страйк

Фото
Укрінформ
Польські аграрії у вівторок проводять загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною.

Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого ладу, передає кореспондент Укрінформу.

Як повідомляє RMF24, у деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною польські аграрії планують посилити блокування. Наприклад, поблизу ПП «Дорогуськ-Ягодин» фермери мають намір повністю заблокувати рух для вантажного транспорту до 19 години за київським часом.

«Це наша форма протесту. Йдеться про те, щоб зробити його більш відчутним. Ми постійно чекаємо, що хтось із нами буде вести діалог», - заявляють протестувальники.

Читайте також: Україна очікує, що Польща відновить громадський порядок на кордоні - Стефанішина

За інформацією видання, до протесту аграріїв долучаються й інші групи, зокрема товариства мисливців, які виступають проти обмеження мисливства у межах змін функціонування аграрного сектору.

Лідер аграрного сектору профспілкового об’єднання OPZZ Славомир Іздебський так окреслив мету сьогоднішнього протесту: «Ми кажемо стоп «Зеленому ладу», стоп імпорту сільськогосподарської продукції з України, стоп обмеження щодо розведення тварин в Польщі».

Рада міністрів Польщі у вівторок заслухає інформацію міністра сільського господарства щодо ситуації в секторі.

Читайте також: Відповідь на польські страйки: українські перевізники готують акцію на трьох пунктах пропуску

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів щодо експорту зерна.

Польська аграрна «Солідарність» заявила, що 20 лютого польські фермери планують повністю заблокувати всі пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Фото: RMF FM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-