На кордоні з Польщею заблоковані шість пунктів пропуску, у чергах - 3300 вантажівок

На кордоні з Польщею заблоковані шість пунктів пропуску, у чергах - 3300 вантажівок

Укрінформ
На ранок суботи польські протестувальники заблокували шість пунктів пропуску на кордоні з Україною, у чергах стоять 3300 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на ранок суботи блокування українсько-польського кордону продовжується на шести напрямках. Вчора польські протестувальники почали блокувати і пункт пропуску "Краківець". В чергах на в'їзд в Україну стоїть 3300 вантажівок", - розповів Демченко.

За його словами, найбільша черга на пункті пропуску "Краківець" - 1600 вантажівок і "Ягодин" - 550 машин.

Речник ДПСУ зазначив, що пункт пропуску "Шегині" у п'ятницю перетнуло 45 вантажівок, з яких 25 в бік України, тобто фактично 1 вантажівка проходить кордон за годину. У пункті пропуску "Ягодин" за добу перетнуло кордон близько 140 вантажних транспортних засобів, 108 з яких - в бік України.

Читайте також: Блокада кордону: Україна й Польща продовжать наступного тижня переговори про врегулювання

Як повідомлялося, з 9 лютого на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

Вранці 12 лютого польські фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску "Зосин–Устилуг" та "Долгобичув–Угринів", і знову заблокували "Шегині".

16 лютого польські протестувальники заблокували і пункт пропуску "Краківець - Корчова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-