Президент Бразилії відкликав посла на тлі суперечки з Ізраїлем

Президент Бразилії відкликав посла на тлі суперечки з Ізраїлем

Укрінформ
Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відкликав посла в Ізраїлі після того, як Ізраїль оголосив главу держави персоною нон ґрата за те, що той порівняв війну Ізраїлю проти ХАМАСу в секторі Гази з Голокостом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами співрозмовника в МЗС Бразилії, посол був відкликаний для консультацій.

Раніше посол Бразилії був викликаний міністром закордонних справ Ізраїлю для висловлення йому протесту після заяв Лули.

У неділю президент Бразилії на саміті Африканського Союзу в Ефіопії звинуватив Ізраїль у вчиненні «геноциду» проти палестинських мирних жителів у Газі, порівнявши війну єврейської держави проти ХАМАСу з Голокостом.

Сьогодні ж Ізраїль також оголосив президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву персоною нон ґрата після його останньої заяви.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Загалом понад 240 людей були взяті бойовиками ХАМАС в заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав масовані авіаудари та наземну операцію у секторі Гази.

ХАМАС офіційно визнаний терористичною організацією владою Ізраїлю, Канади, США, Великої Британії, країнами Європейського Союзу та Японією.

Читайте також: Ізраїль оголосив персоною нон ґрата президента Бразилії, який порівняв війну в Газі з Голокостом

У січні 2024 року Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом. Зокрема в результаті такої військової операції Ізраїль, за очікуваннями, захопить прикордонний пункт «Рафах». Лідери ЄС, Британії, Китаю та Єгипет закликали Ізраїль відмовитись від входу у Рафах, де знайшли притулок мільйони палестинців через воєнні дії в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-