У МЗС Бельгії вважають, що Європа має розвивати власну обороноздатність та армію

У МЗС Бельгії вважають, що Європа має розвивати власну обороноздатність та армію

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб вважає, що Європа має розвивати власну обороноздатність та чітко розуміти масштаби російської загрози для Європи у разі її просування в Україні.

Про це вона заявила перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо Україна буде захоплена, якщо Росії вдасться розширитися, то це буде диктатура, що пошириться і наблизиться до Європейського Союзу. Тому дуже важливо, щоб і тут ми були єдині, щоб ми разом розвивали обороноздатність, щоб ми також розвивали армію, не тільки для захисту нашої території, але й наших цінностей», - наголосила Лябіб. «Ми повинні чітко усвідомити, що саме стоїть на кону», - додала вона.

За словами Лябіб, на порядку денному засідання міністрів закордонних справ також зустріч із головою Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Гроссі, який «особисто залучений до питання безпеки Запорізької атомної електростанції».

Читайте також: Країни ЄС цьогоріч нададуть Україні військову допомогу на €21 мільярд - Боррель

Ще одна робоча сесія буде присвячена ситуації на Близькому Сході, з акцентом на гуманітарну ситуацію та становище понад мільйона палестинських біженців на півдні сектора Гази у місті Рафах.

Нагадаємо, у рамках Ради міністрів закордонних справ, що відбудеться сьогодні у Брюсселі, європейські урядовці розглянуть продовження допомоги для України та вшанують пам'ять російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у російській в’язниці. Про це перед початком зустрічі розповів високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-