Акції до другої річниці війни мають пройти у Парижі та ще 49 містах Франції

Акції до другої річниці війни мають пройти у Парижі та ще 49 містах Франції

Укрінформ
Спілка українців Франції розраховує, що українські акції до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії відбудуться щонайменше у 50 містах та населених пунктах Франції. 

Про це розповів заступник голови спілки українців Франції, голова комітету з організації заходів 24 лютого при Світовому Конгресі Українців Володимир Когутяк, передає кореспондент Укрінформу

За його словами, понад сотня українських асоціації країни організовує їх в один день - 24 лютого - та під єдиним гаслом «Допомагати Україні зараз - означає озброювати Україну».

«Найбільше зібрання відбудеться на площі Республіки в Парижі. Велика хода, яка закінчиться на площі Бастилії. Там ми побудуємо сцену з великим екраном. До участі запрошені європейські депутати, народні обранці з Національної асамблеї, члени групи дружби «Франція -Україна» у Сенаті. Чекаємо також підтвердження від мера Парижа Ідальго», - поділився планами Когутяк.

Для полегшення комунікації саме по Франції було створено спеціальний сайт «Разом 24 лютого» з інтерактивною мапою: «Кожен може зайти та допомогти з організацією, а також додати своє місто чи селище. Ми об’єднуємось довкола єдиної вимоги до французьких лідерів - негайно надати військову та фінансову допомогу, якої Україна життєво потребує. Оскільки сьогодні допомагати Україні - означає озброювати Україну».

Єдині гасла для українців по всьому світу були затверджені оргкомітетом з організації заходів до 24 лютого Світового конгресу українців.

Читайте також: Створено інтерактивну карту всесвітньої акції до 24 лютого

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше у 400 містах світу та в усіх країнах, де є українська громада, 24 лютого, до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ, відбудуться акції з головним меседжем про необхідність надання зброї Україні.

Фото: Союз українців Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-