Туреччина офіційно ратифікувала членство Швеції в НАТО

Туреччина офіційно ратифікувала членство Швеції в НАТО

Укрінформ
У четвер Туреччина офіційно затвердила ратифікацію вступу Швеції до НАТО. Відповідне рішення опублікували в Офіційному віснику за підписом президента країни, після чого воно набуло чинності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Офіційний вісник Туреччини

"Визнано за доцільне схвалити «Протокол про приєднання Королівства Швеція до Північноатлантичного договору», підписаний у Брюсселі 5 липня 2022 року", - йдеться в документі, підписаному президентом Туреччини.

Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції під час голосування у вівторок. Правляча партія заявила, що більш жорстка позиція Копенгагену щодо курдських бойовиків була ключовим фактором для отримання схвалення.

Читайте також: Туреччина очікує на схвалення Конгресом США запитів щодо F-16

Як повідомляв Укрінформ, турецькі законодавці ратифікували протокол 287 голосами проти 55.

Відтак Угорщина залишається єдиним союзником НАТО, який ще не ратифікував вступ Швеції до Альянсу.

Туреччина, яка є членом НАТО, більше року відкладала вступ Швеції до Альянсу, звинувачуючи країну в надмірній лояльності до угруповань, які Анкара розглядає як загрозу безпеці.

Читайте також: Орбан закликає парламент Угорщини «за першої ​​нагоди» схвалити заявку Швеції в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, щойно президент Туреччини Реджеп Ердоган підпише закон про схвалення парламентом протоколу про вступ Швеції в НАТО, і цей документ доправлять у Вашингтон, Держдеп США одразу надішле в Конгрес запит на продаж Туреччині винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-