Конфлікт у Газі має завершитися створенням нової безпекової архітектури в регіоні - президент Ізраїлю

Конфлікт у Газі має завершитися створенням нової безпекової архітектури в регіоні - президент Ізраїлю

Укрінформ
В Ізраїлю розраховують, що внаслідок вирішення конфлікту з Палестиною буде створено нову архітектуру безпеки в регіоні.

Про це президент Ізраїлю ​​Іцхак Герцог сказав на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Будь-яка криза вимагає часу для виходу з неї. Нам слід мати бачення, бути впевненими у побудові блоків безпеки для Ізраїлю із залученням усіх сусідів. Ми також маємо надію, що вихід з цієї кризи створить нову архітектуру безпеки в регіоні”, - сказав він, відповідаючи на запитання про те, яким бачить завершення конфлікту.

При цьому він указав, що операція Ізраїлю проти ХАМАСу триватиме до досягнення встановленої мети та звільнення заручників.

“Думаю, ми маємо завершити цю операцію, рухаючись до сформульованого нами відновлення Гази, до діалогу, що відбуватиметься на засадах поваги для майбутнього регіону. Але насамперед усі заручники мають бути негайно повернуті додому”, - наголосив президент Ізраїлю.

Читайте також: В Ізраїлі відкинули план створення палестинської держави

За словами Герцога, він мав зустрічі з керівниками інших країн, зокрема Катару, задля сприяння у поверненні заручників, які були захоплені ХАМАСом. При цьому він висловив занепокоєння умовами, в яких утримуються бранці, зокрема без доступу до сонячного світла та медичної допомоги, з порушенням норм міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний суд ООН не бачить необхідності у додаткових заходах стосовно Ізраїлю в рамках поданого ПАР позову щодо ситуації в секторі Гази.

Фото: Іцхак Герцог, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-