У Римі фермери вийшли на акцію протесту

У Римі фермери вийшли на акцію протесту

Укрінформ
Італійські фермери влаштували у центрі Риму дві акції протесту, на яких закликали прем’єр-міністра Італії Джорджу Мелоні заблокувати політику Євросоюзу, яку вони вважають шкідливою для своєї галузі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Група фермерів зібралась на центральній площі Риму Piazza Del Campidoglio, де розташована мерія міста, щоб влаштувати галасливу акцію протесту із коров’ячими дзвіночками і банерами, на одному з яких було написано «Джорджа, послухай нас!».

Зазначається, що фермери є ключовим електоратом правої коаліції Мелоні, яка має тісні зв’язки з лобі сільськогосподарського сектору в країні – агропромисловою компанією Coldiretti. Проте зараз протести в Італії очолюють менші групи, які не мають таких зв’язків.

«Наразі ми не маємо стосунків з урядом, тому що він не надає нам допомоги. Уряд не близький до нас, це все», – сказав 18-річний учасник протесту із Сицилії Маттіа Буццоне.

Друга демонстрація, в якій взяли участь фермери на тракторах, відбулась пізніше у четвер поблизу давньоримської арени Circus Maximus.

Читайте також: У Болгарії мітингують фермери - вимагають відставки аграрного міністра

У матеріалі йдеться, що під час попередніх демонстрацій аграріїв в італійській столиці уряд країни погодився частково відновити податкові пільги, які були скасовані на 2024 рік.

Як повідомлялося, в четвер у Польщі, у центрі Вроцлава, відбувся протест фермерів проти вимог Єврокомісії. На вулиці міста вийшло близько тисячі людей.

Фото: Nova News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-