Топдипломат Китаю візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Топдипломат Китаю візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї візьме участь у 60-тій Мюнхенській конференції з безпеки (16-18 лютого) та розповість про пропозиції Китаю із захисту рівноправного і багатополярного світу.

Про це йдеться у повідомленні речника зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР. 

«Міністр закордонних справ Ван Ї візьме участь у конференції, щоб детально розповісти про пропозиції Китаю з побудови спільноти зі спільним майбутнім для всього людства, а також захисту рівноправного і впорядкованого багатополярного світу», - йдеться в повідомленні. 

У ньому зазначається, що Китай неодноразово відправляв високопоставлених представників на Мюнхенську конференцію з безпеки, щорічний форум із міжнародної стратегії та політики безпеки, який має значний глобальний вплив.

Перебуваючи в Європі, Ван також здійснить візити до Іспанії та Франції, з якими Китай цього року відзначає відповідно 50-ту й 60-ту річниці встановлення дипвідносин. 

У ході цих візитів китайський топдипломат говоритиме про зміцнення взаємної довіри і дружби та сприяння співпраці й усебічному стратегічному партнерству Пекіна з Мадридом і Парижем, а також Європейським Союзом.

Читайте також: Голова Мюнхенської конференції: Путін може напасти на НАТО, якщо не програє в Україні

Крім того, у Парижі Ван співголовуватиме на черговому раунді китайсько-французького стратегічного діалогу з дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном.

Про наміри головного дипломата Китаю обговорювати російсько-українську війну в повідомленні не згадується, проте це питання, вочевидь, буде одним із головних, оскільки лідери ЄС і більшості його країн-учасниць неодноразово заявляли, що відносини Китаю з Європою залежать від позиції Пекіна стосовно російської агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна представить на Мюнхенській безпековій конференції своє бачення цього року.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-