Паризький суд підтвердив вирок Саркозі у справі про незаконне фінансування передвиборчої кампанії

Паризький суд підтвердив вирок Саркозі у справі про незаконне фінансування передвиборчої кампанії

Укрінформ
У середу Апеляційний суд Парижа підтвердив обвинувальний вирок суду нижчої інстанції щодо колишнього президента Франції Ніколя Саркозі у справі про приховування незаконних перевитрат під час його передвиборчої кампанії 2012 року.

Про це повідомляє France24, передає Укрінформ.

69-річного Саркозі було засуджено до одного року із можливістю альтернативного відбування покарання (домашній арешт під електронним контролем, а не ув'язнення), причому половину терміну призначено умовно.

Саркозі, який був президентом з 2007 по 2012 рік, звинуватили в корупції, хабарництві, зловживанні впливом і порушеннях під час фінансування передвиборчої кампанії у 2012 році. Також Саркозі висунули звинувачення в тому, що його партія UMP співпрацювала з PR-агенцією Bygmalion, щоб приховати справжню вартість його передвиборчої кампанії у 2012 році.

Прокурори заявили, що Саркозі витратив майже 43 мільйони євро (47 мільйонів доларів) на свою кампанію 2012 року - майже вдвічі більше, ніж дозволені 22,5 мільйона євро. Як відомо, Франція встановлює суворі обмеження на витрати на передвиборчу кампанію.

Вирок суду було оголошено у 2021 році, але досі Саркозі не відбув жодного покарання, оскільки його справа проходила апеляційні інстанції.

Видання також повідомляє, що у 2025 році Саркозі має постати перед судом за звинуваченнями в отриманні коштів від покійного лівійського диктатора Муаммара Каддафі для незаконного фінансування своєї президентської кампанії 2007 року.

Читайте також: Експрезидента Бразилії засудили до в'язниці за корупцію

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ніколя Саркозі заперечив будь-яку свою провину у справі про перевищення ліміту витрат під час президентської кампанії.

Фото: Xinhua/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-