Філіппіни відправили військовий корабель у Південно-Китайське море для «захисту інтересів»

Філіппіни відправили військовий корабель у Південно-Китайське море для «захисту інтересів»

Укрінформ
Філіппіни розмістили військовий корабель біля берегів острова Палаван, що виходить у Південно-Китайське море, для «захисту своїх морських інтересів».

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Розгортання патрульного корвета BRP Emilio Jacinto або PS35 відбулося за кілька днів після того, як Філіппіни і США провели спільні морські навчання в Південно-Китайському морі, що стало причиною взаємних звинувачень та сутичок за територію Маніли та Пекіна .

На тлі напруженості у спірних водах коммодор Філіппін Едвард Айк де Сагон заявив, що присутність корабля на Палавані «слугуватиме нагадуванням усім, хто наважиться кинути виклик нашому суверенітету, про те, що ми готові і пильні».

Це також «посилить зусилля із захисту морських просторів та інтересів на західному кордоні країни», - додав де Сагон у письмовій заяві.

На острові Палаван розташована одна з чотирьох баз, доступ до яких американські військові отримали минулого року в рамках Угоди про посилене оборонне співробітництво (EDCA) між Філіппінами і їхнім союзником.

Китай претендує на суверенітет майже над усім Південно-Китайським морем, через яке щорічно проходять комерційні перевезення на суму понад 3 трильйони доларів, а також на частини виключних економічних зон Філіппін, В'єтнаму, Індонезії, Малайзії і Брунею.

Читайте також: Філіппіни придбають підводні човни для модернізації армії

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона Філіппін заявила, що під час патрулювання її судна біля мілини Скарборо в спірному районі Південнокитайського моря китайські кораблі кілька разів здійснили небезпечні блокуючі маневри, мало не призвівши до зіткнення.

Фото: David Grindley/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-