КНДР знову запустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

КНДР знову запустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

Укрінформ
Північна Корея вранці середи запустила кілька крилатих ракет зі свого східного узбережжя в напрямку Японського моря.

Як передає Укрінформ із посиланням на Yonhap, про це повідомляє Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

Південнокорейські військові виявили ракетні пуски близько 9 години ранку з району на північний схід від військово-морської бази КНДР Вонсан на східному узбережжі.

Відомості про кількість і типи ракет, висоту й дальності їх польоту JCS не повідомляє. Наразі корейські фахівці спільно з партнерами зі Сполучених Штатів аналізують отримані розвідувальні дані й обіцяють оприлюднити подробиці пізніше.

Нинішні пуски стали п’ятим від початку року випробуванням Північною Кореєю крилатих ракет. Попереднього разу КНДР запускала ракети 2 лютого.

У Сеулі вважають, що надзвичайно швидкі темпи випробувань крилатих ракет Пхеньяном спрямовані на підвищення характеристик цих ракет, здатних нести ядерні боєголовки, що може становити серйозну загрозу для Південної Кореї.

КНДР посилила різку критику та військові провокації проти Південної Кореї після того, як її лідер Кім Чен Ин на засіданні керівництва правлячої Трудової партії наприкінці минулого року назвав міжкорейські зв’язки відносинами між двома ворожими одна одній державами.

Тоді ж північнокорейський лідер заявив, що немає сенсу шукати возз’єднання з Південною Кореєю, а потрібно готуватись окупувати її територію у разі надзвичайної ситуації, тобто війни.

Читайте також: Лідер КНДР заявив про намір окупувати Південну Корею у разі війни

Після цього Пхеньян почав наступ на все, що стосувалося міжкорейських зв’язків, зокрема в КНДР ліквідували всі агентства, знесли символічну «Арку Возз’єднання», побудовану батьком нинішнього диктатора, та почали в односторонньому порядку виходити з угод із Сеулом.

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Південної Кореї заявили у вівторок, що готові до надзвичайної відповіді на будь-які провокації КНДР, тоді як Пхеньян останнім часом нагнітає напруженість на півострові серією нових випробувань зброї.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-