Ізраїльські військові показали, як лідер ХАМАСу з родиною ховається у тунелі

Ізраїльські військові показали, як лідер ХАМАСу з родиною ховається у тунелі

Відео
Укрінформ
Ізраїльські військові оприлюднили відео, на якому фігурує ватажок ХАМАС Ях'я Сінвар, який разом з дружиною, дітьми і братом Ібрагімом перебуває в тунелі під містом Хан-Юніс на півдні Гази.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Ізраїль звинувачує Сінвара як головного натхненника терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Представляючи відео на щоденній пресконференції, речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що кадри були зняті камерою відеоспостереження ХАМАС ще 10 жовтня й отримані військовими протягом останніх днів.

«Ось як він утік зі своєю сім’єю під землю в тунель до одного з безпечних житлових комплексів, які побудував заздалегідь», – зазначив Хагарі.

За його словами, відео є «результатом полювання» на Сінвара, яке «не припиниться, поки він не буде схоплений – живим чи мертвим». «Ми сповнені рішучості спіймати його. Ми його спіймаємо», – додав речник.

ЦАХАЛ також оприлюднив друге відео, на якому ізраїльські війська перебувають на ділянці тунелів, де, на їхню думку, переховується Сінвар.

Військовий каже, що це «головне місце переховування» Сінвара, де ватажок угрупування нещодавно перебував. На відео також видно ванну кімнату, кухню і спальні. За словами військового, там знайшли «мільйони шекелів і доларів у сейфі та інші гроші, розкидані зовні (сейфу)».

«Вони втекли, коли почули, що до них наближається ЦАХАЛ. Вони знали, що ми йдемо, тому втекли», – сказав військовий.

Сінвара називають найбільш розшукуваною особою Ізраїлю в Газі.

У грудні ЦАХАЛ оточив будинок Сінвара, але там його не виявилося. Військові заявили тоді, що він, імовірно, переховується в підземеллях.

Читайте також: Ізраїльська армія завдала ударів по об’єктах ХАМАСу в місті Рафах

Сінвар – діяч ісламістського палестинського угруповання, який відповідав за створення військового крила ХАМАС, а також за формування зв’язків з арабськими державами.

У 2017 році як політичний лідер відділення ХАМАС у Газі він був обраний до головного керівного органу угрупування – «політбюро» – і став його фактичним лідером.

2015 року Державний департамент США оголосив Сінвар світовим терористом, а нещодавно на нього наклали санкції Велика Британія та Франція.

Ізраїльські військові давно стверджують, що Хан-Юніс є основним опорним пунктом ХАМАС, де в мережі тунелів під цивільними будівлями, ймовірно, готувався напад 7 жовтня.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-