Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Президент Румунії скликає Радбез для обговорення безпекової ситуації через війну в Україні

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс скликав на 21 лютого засідання Найвищої ради національної оборони, щоб обговорити розвиток безпекової ситуації в Чорноморському регіоні на тлі агресії РФ в Україні, а також наслідки цієї агресії для Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

У понеділок в адміністрації румунського президента заявили, що Йоганніс має намір обговорити на засіданні Радбезу «розвиток ситуації із безпекою у Чорноморському регіоні в контексті агресії Росії проти України та наслідки для Румунії, прогрес в галузі оборонного планування, зокрема, реалізацію програм озброєння».

Окрім цього, під час зустрічі обговорюватиметься звіт із роботи Оперативної ради кібербезпеки за минулий рік, звіт Найвищої ради нацоборони за 2023 рік та інші актуальні питання у сфері безпеки Румунії, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив, що якщо Росія виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова, і сказав, що Румунія має вжити заходів та бути готовою до можливої війни з РФ.

2 лютого прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку відкинув заяви Георгіци щодо підготовки до можливого конфлікту з Росією.

12 лютого Чолаку висловив упевненість у тому, що Росія не нападе на Румунію, оскільки не робила цього раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-