В Індії через протести фермерів поліція блокує дороги, щоб зупинити марш на Нью-Делі

В Індії через протести фермерів поліція блокує дороги, щоб зупинити марш на Нью-Делі

Укрінформ
Індійська поліція в понеділок почала перекривати залізобетонними блоками й колючим дротом дороги до столиці країни Нью-Делі, щоб зупинити фермерів, які збираються на масштабну акцію протесту через невиконання урядом обіцянок про підтримку сільгоспвиробників.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, неподалік столиці вже зібрались тисячі фермерів, які розбили табори на головних магістралях, що ведуть до міста.

Очікується, що з лідерами профспілок агровиробників зустрінуться міністри індійського уряду, аби відмовити їх від проведення масштабної акції в Нью-Делі й не дестабілізувати життя в місті.

Марш аграріїв відбувається всього за кілька місяців до національних виборів в Індії, на яких, як очікується, втретє поспіль перемогу здобуде партія прем’єр-міністра Нарендри Моді, а він сам виграє третій термін на чолі уряду.

Мільйони фермерів Індії утворюють численну електоральну групу і правлячі партії традиційно намагаються утримати їх на своєму боці, тому існує висока ймовірність поступок з боку кабінету Моді.

У повідомленні йдеться, що на численних відео в Інтернеті видно, як фермери на тракторах їдуть у напрямку Нью-Делі з північних індійських житниць штатів Пенджаб і Хар’яна, а на околицях столиці встановлені бар’єри з колючого дроту та залізобетонних блоків, щоб зупинити їх. Поліція також видала розпорядження про заборону публічних зібрань у Нью-Делі в найближчі дні.

Фермери вимагають більшої державної підтримки або гарантованих цін на свою продукцію, що уряд обіцяв зробити, аби подвоїти доходи аграріїв.

Індійський уряд щороку встановлює закупівельні ціни для більш ніж 20 агрокультур, щоб підтримати вищі ціни на аграрну продукцію і допомогти фермерам збільшити прибутки. Проте державні агентства купують лише рис і пшеницю на рівні встановленої вартості, що приносить користь лише приблизно 6% фермерів, які вирощують ці дві культури.

У 2021 році, після подібних протестів, уряд Моді пообіцяв фермерам створити спільну з їх представниками та урядовцями комісію і розробити заходи підтримки виробників усієї сільгосппродукції, але істотних зрушень на цьому напрямі не досягнуто.

Фермери звинувачують уряд у повільному виконанні обіцянки й мають намір своїм протестом змусити владу піти їм на зустріч.

Читайте також: Фермери Молдови заблокували КПП на кордоні з Румунією

Як повідомляв Укрінформ, Молдовська асоціація «Сила фермерів» оголосила у понеділок про проведення акцій протесту, вимагаючи від влади діалогу та надання фінансової допомоги. Протестувальники вже заблокували контрольно-пропускний пункт (КПП) Леушені-Албіца на кордоні з Румунією.

Фото: PTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-