Трамп - корисний поплічник Путіна: Байден про скандальну заяву експрезидента США

Трамп - корисний поплічник Путіна: Байден про скандальну заяву експрезидента США

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа "корисним прислужником" російського диктатора Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі X.

"Ви хочете знати, чому Україна важлива? Тому що, як бачите, Путін та його корисні прислужники дивляться на більш значні призи", - написав Байден.

Як повідомляє The Hill, таким чином Байден відреагував на заяви свого попередника, який розповів, як погрожував союзникам "заохотити" РФ до агресії, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку. 

Байден назвав ці висловлювання Трампа "жахливими та небезпечними".

Він також застеріг, що потенційний другий термін Трампа зруйнує американські міжнародні відносини та заохотить ворогів США.

Читайте також: «Такі заяви служать лише інтересам Путіна» - глава Євроради про погрози Трампа союзникам по НАТО

"Визнання Дональда Трампа, що він має намір дати Путіну "зелене світло" для продовження війни та насильства, продовження його брутального нападу на вільну Україну та поширення його агресії на народи Польщі та країн Балтії, є жахливими та небезпечними", – заявив Байден.

Він також назвав ці висловлювання очікуваними від людини, "яка обіцяє правити як диктатор в перший день, якщо повернеться в Овальний кабінет, подібно до тих, кого він вихваляє".

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Читайте також: Дуда і Туск по-різному відреагували на погрози Трампа країнам НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що будь-який напад на Альянс зустріне "єдину та сильну відповідь", реагуючи на висловлювання експрезидента США Дональда Трампа щодо наміру заохочувати РФ атакувати країни-члени НАТО, які, на його думку, не виконують свої фінансові зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-