У Греції спецпризначенців ВМС затримали з вибухівкою: підозрюють зв’язки з криміналом

У Греції спецпризначенців ВМС затримали з вибухівкою: підозрюють зв’язки з криміналом

Укрінформ
У Греції під час поліцейського рейду проти організованих злочинних угруповань затримали чотирьох осіб, їм висунуто обвинувачення у зберіганні зброї та вибухівки.

Про це повідомляє Ekathimerini, передає Укрінформ.

Затримані належать до організації "Змова вогняних осередків". Серед них – екслідер цього угруповання, два члени підрозділу спецпризначення ВМС Греції та брат-близнюк одного з них, якого обвинувачують у зґвалтуванні.

Зазначається, що один із затриманих спецпризначенців заявив прокурору, ніби вибухівка, знайдена у його сумці, залишилася після військового навчання, і він збирався повернути її.

Однак джерела у Міністерстві оборони стверджують, що цей тип вибухівки не використовується у ВМС, до того ж про жодні втрати таких матеріалів не повідомлялося.

Розслідування розпочалося близько тижня тому, коли правоохоронці отримали інформацію про те, що підозрювані планували передати вибухівку колишньому члену терористичного угруповання.

Читайте також: В аеропорту Афін затримали пасажирку з 38 кілограмами канабісу

За інформацію видання, під час обшуків у підозрюваних знайшли два ящики з тротилом, запали, ручну гранату, 281 набій різного калібру та інше спорядження.

Угруповання "Змова вогняних осередків" – анархістська організація, члени якої свого часу розсилали поштою бомби.

Як повідомляв Укрінформ, у Греції відбулися багатотисячні протести через криміналізацію ультраправої партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-