Штати за кілька днів тричі фіксували військові літаки РФ біля Аляски

Штати за кілька днів тричі фіксували військові літаки РФ біля Аляски

Укрінформ
Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) за чотири останні дні тричі виявляло російські військові літаки неподалік Аляски.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті NORAD.

"Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) 9 лютого 2024 року виявило та відстежило чотири російські військові літаки, які діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські літаки залишалися у міжнародному повітряному просторі та не входили до суверенного повітряного простору США чи Канади. Це вже третій випадок за чотири дні, коли NORAD виявило та відстежило російські літаки.

Така російська діяльність у зоні ППО Аляски відбувається регулярно та не розглядається як загроза.

Читайте також: Інгат пояснив, чому російські літаки менш активно діють з боку Азовського моря

Зона ADIZ починається за межами суверенного повітряного простору, це визначена ділянка міжнародного повітряного простору, що вимагає швидкої ідентифікації усіх літаків в інтересах національної безпеки США.

NORAD використовує багатошарову оборонну мережу супутників, наземних та бортових радарів, а також винищувачів для виявлення і відстеження літаків та інформування про відповідні дії.

Як повідомляв Укрінформ, командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) виявило чотири російські військові літаки в ідентифікаційній зоні ППО Аляски (ADIZ) в ніч на 14 серпня та відстежило їх переміщення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-