Ігнат пояснив, чому російські літаки менш активно діють з боку Азовського моря

Ігнат пояснив, чому російські літаки менш активно діють з боку Азовського моря

Укрінформ
Російські літаки менш активно діють з боку Азовського моря, оскільки бояться ураження з боку Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Азовського моря менше вони там діють, треба підлетіти ближче до лінії бойового зіткнення для того, щоб КАБ долетів туди, куди вони планують. 70 км, як ми казали, приблизно летить КАБ. Тобто вони підходять до лінії бойового зіткнення до потенційного знаходження наших зенітних ракетних систем на 50 км приблизно, піднімаючись високо, випускають КАБ і розвертаються й летять назад. Вже КАБ долає відстань у 70 км, таким чином в глибину оборони 20 км летять КАБи", – зазначив Ігнат.

За його словами, "КАБи летять зараз регулярно, щодня з різних напрямків – це не лише з Приазов’я атакують, а також з інших напрямків – з півночі, зі сходу".

Читайте також: На аеродромі «Бельбек» були уражені щонайменше три літаки ворога - Ігнат

"Зрозуміло, що літаки росіян, які зухвало себе поводили, які наближались занадто близько до лінії бойового зіткнення, до лінії державного кордону, інколи зникають з радарів, інколи знищуються. Тому російські льотчики більш обережно це роблять", – додав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 14 січня у небі над Азовським морем українські військові збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили бомбардувальник ІЛ-22М.

Пізніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив збиття двох ворожих літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-