Путін використав інтерв’ю з Карлсоном для просування російських наративів - ISW

Путін використав інтерв’ю з Карлсоном для просування російських наративів - ISW

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін спробував використати інтерв'ю з американським журналістом Такером Карлсоном, щоб просунути західній аудиторії давню інформаційну стратегію Кремля про нібито зацікавленість Росії у припиненні війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що протягом інтерв'ю Путін демонстрував свою ворожість до Заходу, представляючи Росію як розумного гравця, а "західні правлячі еліти" - як головну перешкоду на шляху до переговорів. Кремль давно представляє Захід як єдину значущу переговорну сторону в Україні, щоб домогтися визнання тези про відсутність в Україні незалежної влади. За оцінками ISW, переговорна позиція Путіна не змінилася: він як і раніше прагне знищити Україну і намагається використати перемир'я, щоб створити сприятливі умови для російських військових у війні проти України.

Путін також спробував використати інтерв'ю для абсурдного переосмислення Росії як потерпілої сторони, а не ініціатора неспровокованої загарбницької війни. Російський диктатор повторював давні тези про українських "неонацистів", які нібито розпочали війну в Україні у 2014 році, і що повномасштабне вторгнення Росії є спробою покласти край цій війні.

Читайте також: Білий дім про інтерв’ю Карлсона з Путіним: немає потреби слухати нікчемні виправдання диктатора

Під час інтерв’ю Путін продовжував поширювати псевдоісторію, заперечував українську державність, а повномасштабне вторгнення представляв як спробу повернути історично російські землі до складу Росії. Аналітики нагадали, що РФ взяла на себе зобов'язання "поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України", які включають Крим і Донбас, у Будапештському меморандумі 1994 року в обмін на повернення Україною ядерної зброї Радянського Союзу, що знаходилася на її території, до Росії.

Як повідомляв Укрінформ, одіозний американський телеведучий Такер Карлсон, відомий своєю відданою підтримкою Дональда Трампа, 8 лютого прибув до Москви і взяв інтерв’ю у Володимира Путіна. Колишні й чинні депутати Європейського парламенту закликали запровадити санкції проти Карлсона, який неодноразово піддавався критиці за поширення російської пропаганди та кремлівських наративів щодо війни в Україні.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-