Байден у незапланованому зверненні прокоментував рішення спецпрокурора

Байден у незапланованому зверненні прокоментував рішення спецпрокурора

Укрінформ
Президент США Джо Байден прокоментував рішення спецпрокурора Роберта Гура не висувати йому офіційних звинувачення у справі неналежного зберігання секретних документів, заявивши, що звіт несправедливо викликає сумніви щодо віку та пам’яті американського лідера.

Про це Байден сказав під час незапланованого звернення до нації з Білого дому, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Гур заявив у своєму звіті, що він відмовився від висунення кримінальних звинувачень після 15-місячного розслідування, оскільки Байден співпрацював і його буде важко засудити, описавши його як «доброзичливого, літнього чоловіка з поганою пам'яттю».

Байден у гнівному спростуванні заявив, що його «пам'ять в порядку». Він відкинув припущення адвоката, що нібито забув, коли помер його син Бо, і сказав, що звинувачення в тому, що він навмисно зберігав засекречені матеріали, було «просто помилковим».

«Як, чорт забирай, він посмів підняти це питання. Чесно кажучи, коли мені поставили це питання, я подумав, що це не їхня справа», – сказав Байден, коментуючи згадку про смерть сина під час допиту.

Читайте також: Допомога Україні: Байден звинувачує Трампа у погрозах законодавцям «розплатою»

Президент США заявив, що з його «пам'яттю все гаразд», додавши, що він радий, що справу розслідував спеціальний прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, спецпрокурор США Роберт Гур оприлюднив у четвер звіт щодо розслідування у справі неналежного зберігання секретних документів Джо Байденом, в якому чинному президентові не було висунуто офіційних звинувачень.

Позаминулого року юристи знайшли в колишньому неурядовому офісі Джо Байдена кілька засекречених файлів з часів його віцепрезидентства. Пізніше ЗМІ повідомили, що після проведених додаткових перевірок за розпорядженням самого президента в його будинку у Вілмінгтоні були виявлені інші неповернуті документи з грифом секретності.

Раніше до цього ФБР знайшло та вилучило в особистому маєтку експрезидента Дональда Трампа з понад десяток тек із сотнями документів, у тому числі з грифом «цілком таємно». Тоді адвокати Трампа відмовилися повною мірою співпрацювати зі слідством та заявили, що він начебто скористався своїми повноваженнями, щоби розсекретити ці файли. Однак пізніше з’ясувалося, що формально Трамп не проводив такої процедури.

Крім того, секретні файли були виявлені також у будинку колишнього віцепрезидента США Майка Пенса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-