Польща планує ущільнити загородження на кордоні з Білоруссю

Польща планує ущільнити загородження на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Керівництво МВС Польщі спільно з новим керівництвом Прикордонної служби країни працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

Про це у TVP Info повідомив глава МВС й адміністрації Польщі Марцін Кєрвінський, передає Укрінформ.

Як зазначив міністр, попри запевнення попередників, що жоден нелегальний мігрант не перетне кордон, загородження на кордоні з Білоруссю все ж не є настільки щільним.

Він заперечив, що загородження є “дірявим як сито", але зазначив, що воно "не виконує своєї ролі”.

“Згадайте, будь ласка, що говорили політики PiS (Право і Справедливість - ред.), коли будувалося це загородження. Мовляв, жоден нелегал не подолає цей бар'єр. Потім виявилося, що таких переходів багато”, - констатував міністр.

Кєрвінський зазначив, що спільно з комендантом Прикордонної служби РП він працює над тим, щоб це загородження стало щільнішим. Він уточнив, що трапляються випадки розгинання сталевих cтовпів з боку нелегальних мігрантів.

Читайте також: Україна продовжує укріплювати й мінувати кордон із Білоруссю

“Ми спробуємо змінити його спеціальними затискачами. Ми хочемо обов'язково зміцнити це загородження більшою кількістю електроніки, детекторів руху, аби дати прикордонникам час приїхати, якщо його зламано”, - зауважив Кєрвінський.

Як відомо, у 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-