Тайвань заборонить групові тури до Китаю

Тайвань заборонить групові тури до Китаю

Укрінформ
Тайвань попросив туристичних агентів припинити організацію групових турів до Китаю, оскільки Пекін досі не дозволив китайським туристам відвідувати острів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У заяві Управління з питань туризму Тайваню йдеться, що "з огляду на зміну ситуації", включаючи заборону для громадян Китаю відвідувати Тайвань та зміну Китаєм маршруту польотів через Тайванську протоку минулого тижня, тайванські туристичні агенції не можуть більше організовувати тури до Китаю.

Після пандемії COVID-19 Китай відновив дозвіл для своїх громадян на відвідування багатьох популярних туристичних напрямків, включаючи Японію, проте ще не повернув Тайвань до свого затвердженого списку.

Тайвань планував відновити групові тури для тайванців до Китаю з 1 березня 2024 року після того, як вони були призупинені під час пандемії. Наразі туристичне відомство заявило, що вже організовані з цієї дати до 31 травня тури відбудуться, проте нові організовувати більше не дозволено.

Китайський офіс у справах Тайваню, реагуючи на скасування турів, заявив, що Тайвань "кидає то в жар, то в холод", через те, що країна раніше заявляла, що хоче відновити такі тури, а потім припиняє дозволи.

Читайте також: Тайвань провів військові навчання з імітацією раптового нападу Китаю

Уряд Тайваню висловив гнів після того, як Китай "в односторонньому порядку" змінив маршрут польоту поблизу серединної лінії протоки, заявивши, що це виглядає як навмисна спроба змінити статус-кво для можливих військових дій. У відповідь Китай заявив, що це звичайний захід для зменшення тиску в повітряному просторі.

Тайванці, як і раніше, можуть відвідувати Китай з індивідуальними поїздками, а китайцям, які живуть у третіх країнах, з вересня минулого року знову дозволили приїжджати на Тайвань як туристам.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони Тайваню повідомило про підвищену військову активність армії Китаю поблизу острова та виявлення минулої доби 25 військових літаків і 6 бойових кораблів у прилеглих повітряних та морських районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-