Китай заявив про перше місце у світі за кількістю авто у населення - 340 мільйонів

Китай заявив про перше місце у світі за кількістю авто у населення - 340 мільйонів

Укрінформ
Кількість автомобілів у власності жителів Китаю досягла 340 мільйонів, що є найбільшим показником серед країн світу.

Про це заявив заступник міністра торгівлі КНР Шен Цюйпін, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

За даними Шена, торік продажі нових авто в Китаї уперше перевищили 30 мільйонів одиниць, що на 12% більше, ніж у попередньому році.

Зростання минулоріч продемонстрував і китайський ринок вживаних авто, яких за дванадцять місяців було продано більше 18,4 мільйона, зростання на майже 15% порівняно з роком раніше.

Заступник міністра розповів, що цього року в рамках стимулювання внутрішнього попиту, визначеного урядом країни одним із драйверів економічного зростання Китаю, планується впровадження спеціальних програм сприяння обміну автомобілів на нові, зважаючи на великий попит на авто серед населення та існуючий потенціал для заміни. Про деталі таких програм у повідомленні не йдеться.

Читайте також: Toyota четвертий рік поспіль залишається лідером продажів авто у світі

Окрім стимулювання купівлі транспортних засобів, уряд Китаю також планує заохочувати ремонти старих будинків і заміну побутової техніки, щоб підтримати внутрішній попит і підвищити споживання цього року.

Як повідомляв Укрінформ, Китай минулого року поставив на зовнішні ринки понад 4,9 мільйона авто і став найбільшим у світі експортером автомобілів.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-