У Газі заявляють про понад 27,5 тисячі загиблих від початку війни з Ізраїлем

У Газі заявляють про понад 27,5 тисячі загиблих від початку війни з Ізраїлем

Укрінформ
Кількість загиблих серед палестинського населення сектору Гази внаслідок бойових дій між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС перевищила 27,5 тис. осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"Міністерство охорони здоров'я Гази, яким керує ХАМАС, повідомило у вівторок, що щонайменше 27 585 людей загинули на цій території протягом війни між палестинськими бойовиками та Ізраїлем", – йдеться у повідомленні.

Останні дані включають 107 загиблих упродовж останніх 24 годин, йдеться у заяві міністерства, тоді як загалом 66 978 людей були поранені у Газі з початку війни 7 жовтня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Міністерство охорони здоров'я Гази, яким керує угруповання ХАМАС, повідомило, що з початку війни з Ізраїлем в анклаві було вбито 26 083 людини, ще 64 487 людей зазнали поранень.

Читайте також: ХАМАС вивчає пропозицію про перемир’я у секторі Гази

7 жовтня 2023 року ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати й викрадати військових та цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях привела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАСом, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-