Тайвань повідомив про підвищену активність армії Китаю поблизу острова

Тайвань повідомив про підвищену активність армії Китаю поблизу острова

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню повідомило про підвищену військову активність армії Китаю поблизу острова та виявлення минулої доби 25 військових літаків і 6 бойових кораблів у прилеглих повітряних та морських районах.

Як передає Укрінформ, про це оборонне відомство повідомляє у соцмережі Х.

При цьому, 13 літаків (більш ніж половина) перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційним кордоном між материком та островом, і облетіли Тайвань із півночі та півдня, увійшовши в північно-західну й південно-західну зони ідентифікації ППО.

Водночас, китайські бойові літаки і кораблі не здійснювали небезпечного наближення до Тайваню, тому його військові лише спостерігали за маневрами китайців.

Крім того, тайванські оборонці зафіксували на відстані близько 150 км від острова китайську повітряну кулю невідомого призначення, що рухалася вздовж Тайванської протоки в північно-східному напрямку на висоті понад 7 000 метрів.

Читайте також: Берегова охорона Китаю застерігає ВПС Японії від польотів біля спірних островів

Як повідомляв Укрінформ, війська Тайваню 31 січня провели навчання, змоделювавши сценарій, за яким Китай раптово перетворює одне зі своїх регулярних навчань навколо острова на справжній напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-