У Латвії протестують фермери - хочуть негайної заборони імпорту з Білорусі та РФ

У Латвії протестують фермери - хочуть негайної заборони імпорту з Білорусі та РФ

Фото
Укрінформ
У 16 містах Латвії фермери проводять акції протесту, на дороги виїхали колони сільськогосподарської техніки.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

Серед вимог протестувальників - негайна заборона на імпорт російських і білоруських продуктів харчування без перехідного періоду та відновлення зниженої 5% податкової ставки на додану вартість (ПДВ) на латвійські фрукти й овочі.

Крім того, вони нарікають на бюрократію в сільськогосподарському секторі, вимагають розширення доступу до програм розвитку й обігового капіталу, а також відмови від обтяжень земель з боку держави та інших обмежень на землекористування.

За даними Baltnews, голова правління Zemnieku saeima (неурядової організації виробників сільськогосподарської та садівничої продукції) Юріс Лаздіньш заявив, що на першому етапі протестів фермери зберуться у визначених заздалегідь місцях і не перешкоджатимуть руху транспорту.

Держполіція Латвії заявила, що стежитиме за порядком, і закликала всіх учасників дорожнього руху заздалегідь скласти свої маршрути з урахуванням акцій протесту.

Як повідомляв Укрінформ, фермерські акції протесту проходять у різних країнах Європи.

Читайте також: Уряд Румунії домовився з фермерами про припинення протестів

Сотні фермерів 3 лютого влаштували протест через закінчення терміну відшкодування податків на сільськогосподарське дизельне пальне навколо найбільшого летовища Німеччини, у Франкфурті.

У п'ятницю на ключових переходах на кордоні між Бельгією та Нідерландами фермери припаркували трактори на знак протесту проти надмірної бюрократії та конкуренції з боку дешевого імпорту.

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокуванням доріг та прикордонних пунктів пропуску. Страйк планують розпочати 9 лютого.

Фото: LSM/Silvija Smagare / Latvijas Radio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-