Китай по-своєму сприятиме врегулюванню «кризи в Україні» - МЗС

Китай по-своєму сприятиме врегулюванню «кризи в Україні» - МЗС

Укрінформ
МЗС Китаю не коментує перспектив участі Пекіна в імплементації Української формули миру та майбутньому саміті світових лідерів у Швейцарії, однак заявляє, що КНР продовжуватиме по-своєму сприяти врегулюванню «кризи в Україні».

Про це йдеться у відповіді офісу речника зовнішньополітичного відомства на запит Укрінформу щодо можливості участі КНР у Формулі миру та Глобальному саміті миру.

«Позиція Китаю щодо української кризи послідовна й чітка. Китай завжди прагне відігравати конструктивну роль та досягнення припинення вогню, припинення бойових дій та політичного врегулювання кризи», - йдеться у відповіді.

В ній не згадуються мирні ініціативи України, проте підкреслюється, що китайська сторона продовжуватиме йти власним шляхом у пошуку способів припинення війни.

«Китай буде продовжувати по-своєму переконувати світ та сприяти переговорам і політичному врегулюванню кризи», - зазначили в дипвідомстві.

Читайте також: Китай прокоментував інформацію про нібито підтримку Росії в «українському питанні»

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Китаї Павло Рябікін на зустрічі із заступником міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдуном підтвердив китайській стороні запрошення приєднатися до імплементації української Формули миру для припинення російської агресії проти України.

Раніше заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив, що Україна запрошує голову КНР Сі Цзіньпіна взяти участь у запланованому в Швейцарії «мирному саміті» за участю світових лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-