Кім Чен Ин закликав посилити боєготовність морського флоту і готуватись до війни

Кім Чен Ин закликав посилити боєготовність морського флоту і готуватись до війни

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав зміцнювати військово-морський флот для прискорення підготовки до війни і захисту морського суверенітету країни.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Під час візиту на суднобудівний завод Нампхо на західному узбережжі країни Кім підкреслив, що зміцнення військово-морських сил КНДР є "найважливішим питанням". Коли саме відбувся цей візит Кіма – не уточняється.

Під час візиту Кім був поінформований про підготовку до будівництва військових кораблів і наказав чиновникам просуватися вперед у виконанні п'ятирічного плану військового розвитку, затвердженого керівною партією країни у 2021 році.

Як зазначає Центральне телеграфне агентство Кореї (KCNA), це перше повідомлення про візит північнокорейського диктатора до корабельні Нампхо, де проходить будівництво баржі для запуску балістичних ракет з підводних човнів. До того він їздив до корабельні Сінпо, яку називають головною в КНДР.

Під час цих зустрічей Кім наголосив на планах з розробки високотехнологічної зброї, в тому числі атомного підводного човна, гіперзвукової зброї і міжконтинентальних балістичних ракет на твердому паливі.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав прискорити підготовку Північної Кореї до війни

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого Північна Корея провела четверте за останні десять днів ракетне випробування, запустивши кілька крилатих ракет зі свого західного узбережжя в напрямку Жовтого моря.

Раніше Кім Чен Ин заявляв, що Південна Корея є «головним ворогом» КНДР і що він «не має наміру уникати війни».

Фото: KCNA/Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-