В Україні заочно оголосили підозру російському актору і депутату Держдуми Пєвцову

В Україні заочно оголосили підозру російському актору і депутату Держдуми Пєвцову

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського актора Дмитра Пєвцова, який публічно підтримує збройну агресію РФ проти України, і повідомила про заочну підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прецентр СБУ.

«Фігурант є депутатом Держдуми Росії та входить до близького оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, Пєвцов неодноразово виступав на підтримку російських загарбників під час масових заходів за участю президента Володимира Путіна.

Також зловмисник часто виступав в ефірах центральних російських телеканалів, де закликав до захоплення державної влади та всієї території України.

Крім того, в інтерв’ю кремлівським пропагандистам він розповідав про те, як особисто голосував за визнання «незалежності» тимчасово захоплених районів Донецької та Луганської областей.

При цьому Пєвцов виправдовував злочинні дії російських військ і так званих «адміністрацій» у тимчасово захоплених регіонах України.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Кремля.

Читайте також: СБУ оголосила підозру російському актору Машкову, який закликав знищити Україну

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 436 (пропаганда війни).

Оскільки зловмисник перебуває у Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування та направило до суду справу щодо російського олігарха, заступника голови Держдуми РФ Олександра Бабакова, який виправдовував збройну агресію проти України і голосував за антиукраїнські закони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-