В Іспанії провалили голосування за амністію каталонських сепаратистів

В Іспанії провалили голосування за амністію каталонських сепаратистів

Укрінформ
Нижня палата іспанського парламенту – Конгрес депутатів – 30 січня не схвалила законопроєкт про амністію сотень учасників руху за відокремлення Каталонії, який ті вимагали в обмін на підтримку уряду меншості прем'єр-міністра Педро Санчеса.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Pais.

Підтримав законопроєкт про амністію каталонських сепаратистів 171 депутат Конгресу депутатів Іспанії, проти висловились 179 парламентаріїв.

Запропонований законопроєкт заблокував би судові позови проти сотень каталонських активістів, які знаходяться під слідством або перед судом за їх роль у спробі проголошення незалежності Каталонії у 2017 році, перш за все проти лідера сепаратистів у вигнанні Карлеса Пучдемона.

Вирішальними стали голоси каталонської партії Junts per Catalunya, чиї представники не підтримали документ, стверджуючи, що він не задовольняє їхніх вимог. Вони, серед іншого, наполягали на включенні туди амністії за звинуваченнями у тероризмі.

Рішення парламенту означає, що законопроєкт повертається на розгляд профільного комітету. Там він може перебувати щонайменше 15 днів, якщо парламент визначить його як невідкладний, а відтак він знову буде винесений на голосування.

Читайте також: В Іспанії протестують проти амністії каталонських сепаратистів

Як зазначається, результати голосування стали ударом для іспанського прем'єр-міністра Педро Санчеса – лідера Соціалістичної робітничої партії, чий уряд меншості залежить від голосів радикально налаштованих каталонських парламентаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, лідери правих сил Іспанії розкритикували плани амністії каталонських сепаратистів в обмін на підтримку нового лівого уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-