У Марокко ліквідували осередок, який вербував бойовиків до ІДІЛ

У Марокко ліквідували осередок, який вербував бойовиків до ІДІЛ

Укрінформ
Безпекові служби Марокко ліквідували терористичний осередок, який займався вербуванням бойовиків до угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) у Сахельському регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Чотири члени угруповання, віком від 35 до 40 років, були затримані у понеділок та вівторок у містах Танжер, Касабланка, Бені-Меллаль та Інзеган, йдеться у заяві Центрального бюро судових розслідувань Марокко.

У відомстві додали, що внаслідок проведених обшуків у будинках підозрюваних були вилучені кілька електронних пристроїв, грошові суми, великі шаблі, балаклави та гвинтівки.

Розслідування показало, що осередок координував свої дії з лідерами ІДІЛ у Сахело-Сахарському регіоні, допомагаючи екстремістам дістатися до цього регіону.

Читайте також: За напад на церкву у Стамбулі затримали росіянина й ще одного іноземця, пов'язаних з ІДІЛ

Затримані особи перебувають під вартою в рамках триваючого розслідування під наглядом компетентного прокурора, йдеться у заяві бюро.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року Державна поліція Італії та Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США провели серію операцій із затримання 17 осіб, підозрюваних у приналежності або зв’язках із мафіозними сім’ями, які діють у Палермо та Нью-Йорку.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-