«Німецьке відділення» партії Ердогана збирається на вибори до Європарламенту

«Німецьке відділення» партії Ердогана збирається на вибори до Європарламенту

Укрінформ
На тлі масових загальнонімецьких протестів проти правих радикалів у Німеччині заснували нову партію, появу якої більшість політиків оцінюють як загрозу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Партія під назвою DAVA – «Демократичний альянс за різноманіття та пробудження» - була заснована, як значиться у Вікіпедії, 16 січня 2024 року. Партія виступає за те, щоб «люди з іноземним корінням отримали повні права», обіцяє боротися «з дискримінацією в повсякденному житті, нерівним ставленням, відчуженням, а також бідністю дітей і людей літнього віку». Вона також позиціонує себе як силу, яка виступає проти націоналізму, ксенофобії, антимусульманського расизму та антисемітизму та відданий різноманітності та толерантності. Її політичними цілями на найближчу перспективу є участь у виборах до Європарламенту вже в червні 2024 року.

Партія близька до націоналістичної «Партії справедливості та розвитку» президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та фактично є її «німецьким відділенням».

Наразі топ-кандидатами на вибори оголошено чотирьох людей. Усі вони раніше підтримували ПСР Ердогана. Серед можливих майбутніх євродепутатів, зокрема, лікар з Гамбургу Мустафа Йолдас, якого МВС Німеччини внесло в список осіб, які підтримують ХАМАС і близькі до нього організації. Отримати необхідну кількість голосів вони цілком в змозі, адже в ФРН сьогодні проживає 2,5 мільйона мусульман з німецьким паспортом і правом голосу. А з набуттям чинності в квітні закону про громадянство, до мусульманської громади країни можуть долучитися ще 2,5 мільйона людей з правом голосу.

Читайте також: У Німеччині викрили дезінформаційну кампанію в соцмережі Х, яка просувала російські наративи

Привабливі на перший погляд популістські заклики новоствореної сили можуть знайти відгук також і серед представників інших національностей у країні, де люди з міграційним корінням становлять велику частку. Про це попереджають політики як правлячої коаліції, так і демократичної опозиції.

Тим часом наприкінці минулого тижня - у п’ятницю, суботу та неділю - в демонстраціях проти правого екстремізму, насамперед проти партії «Альтернатива для Німеччини», взяли участь, за поліцейськими даними, які навела речниця МВС на брифінгу, близько 576 тисяч людей по всій Німеччині.

Раніще Укрінформ повідомляв, що ще одна нова партія Німеччини - «Альянс Сари Вагенкнехт» - хоче зупинити військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-