У китайському Сіньцзяні зафіксували землетрус магнітудою 5,7

У китайському Сіньцзяні зафіксували землетрус магнітудою 5,7

Укрінформ
У гірському регіоні Сіньцзян-Уйгурського автономного району на північному заході Китаю 30 січня стався потужний землетрус магнітудою 5,7, який відчули і в сусідньому Киргизстані.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ. 

За даними Китайського центру моніторингу землетрусів CENC, підземні поштовхи зафіксували близько 6:30 ранку вівторка за місцевим часом (0:30 за Києвом). Епіцентр землетрусу залягав на глибині 10 км.

Повідомляється, що в радіусі 20 км від епіцентру немає населених пунктів, а найближче містечко, адміністративний центр повіту Аккі, знаходиться за 33 км від епіцентру.

У місцевій владі заявили, що інформації про постраждалих чи руйнування поки що не надходило, проте направили кілька груп рятувальників для перевірки повітів, сусідніх із осередком стихійного лиха.

Читайте також: На заході Китаю стався землетрус магнітудою 7,1, його відчули сусідні країни

Востаннє потужний землетрус у цьому ж районі Китаю стався тиждень тому, 23 січня. Тоді підземні поштовхи магнітудою 7,1 відчули в Киргизстані та Казахстані.

Китайська влада того разу повідомила про руйнування кількох сільських будівель, але жертв серед людей вдалося уникнути. Натомість у Казахстані в місті Алмати 44 особи звернулися за медичною допомогою з різними травмами.

Як повідомляв Укрінформ, на південному тихоокеанському узбережжі Гватемали ввечері 26 січня стався землетрус магнітудою 6,1, місцеві жителі були змушені залишити свої домівки.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-