У Польщі під час найбільшої благодійної акції року зібрали рекордну суму

У Польщі під час найбільшої благодійної акції року зібрали рекордну суму

Фото
Укрінформ
У Польщі під час щорічної благодійної акції “Великий оркестр святкової допомоги” (WOŚP), яка відбулася в неділю по всій країні і за кордоном, в цьому році зібрали рекордну суму - понад 175 мільйонів злотих (понад $43 мільйони).

Про це розповів під час пресконференції після завершення акції засновник WOŚP, відомий польський журналіст і шоумен Єжи Овсяк, передає кореспондент Укрінформу.

“Великий оркестр святкової допомоги - це 175 млн 426 тис. злотих, це кошти, які ще рахуються”,- зазначив Овсяк.

Він зауважив, що торік відразу після завершення акції на її рахунках було понад 154 млн злотих, тобто на 20 млн злотих менше.

Фото: 32. Finał WOŚP, Facebook
Фото: 32.Finał WOŚP, Facebook

Цьогоріч XXXII за ліком акція WOŚP відбувалася під гаслом “Легені після пандемії. Граємо для дітей і дорослих”. Участь у зборі коштів у межах акції взяли десятки тисяч волонтерів у Польщі і за кордоном.

Читайте також: Польські благодійники передали українським прикордонникам партію допомоги

За попередні 31 рік проведення акції WOŚP було зібрано близько 2 млрд злотих (майже пів мільярда $) і закуплено понад 70 тис. одиниць різноманітного медичного обладнання. За результатами цьогорічної акції буде закуплено медобладнання для понад 60-ти пульмонологічних відділень у лікарнях по всій Польщі.

Символом акції є червоне серце, яке у вигляді наклейки роздається на вулицях міст усім, хто задонатить будь-яку суму коштів на WOŚP.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-