Внутрішній документ про економіку Угорщини не пов’язаний із допомогою для України - джерело у ЄС

Внутрішній документ про економіку Угорщини не пов’язаний із допомогою для України - джерело у ЄС

Укрінформ
В ЄС підтвердили наявність внутрішнього документа, на який посилається видання Financial Times у статті про можливі впливи ЄС на економіку Угорщини в контексті переговорів щодо оновлення багаторічного бюджету, але заперечили його зв'язок з допомогою Україні.

Про це у Брюсселі на правах анонімності сказав високопоставлений представник ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Документ, який згадується у статті Financial Times, є довідковою запискою, підготовленою секретаріатом Європейської ради на виконання його обов’язків. Це фактологічний документ, який відображав поточний статус економіки Угорщини та не мав стосунку до переговорів щодо багаторічного бюджету на рівні лідерів ЄС. Цей документ не містить жодних окремих планів щодо багаторічного бюджету та Українського фонду, а також будь-яких планів, що стосуються Угорщини», - зазначило джерело.

За повідомленням офіційного представника ЄС, переговори навколо ухвалення багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки тривають і, як завжди, мають в основі пошук компромісу, що є прийнятним для всіх 27 країн-членів. Ці переговори ґрунтуються на принципах діалогу, консультацій та компромісів у спільних інтересах країн ЄС.

Як повідомлялося, видання Financial Times сьогодні оприлюднило статтю, в якій говориться, що Європейський Союз готовий запровадити план саботажу угорської економіки, якщо Будапешт заблокує фінансову допомогу Україні на саміті лідерів ЄС 1 лютого. При цьому газета послалася на «конфіденційний документ, розроблений чиновниками ЄС».

Читайте також: Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для пакета допомоги Україні - радник Орбана

У Брюсселі 1-го лютого відбудеться спеціальна Європейська рада, яка повернеться до розгляду змін до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, які, зокрема, передбачають створення Українського фонду у 50 мільярдів євро для фінансової та бюджетної підтримки України на наступні чотири роки. Спроба ухвалити таку пропозицію Єврокомісії на рівні лідерів ЄС у грудні була заблокована Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-