У Британії заборонять продаж одноразових вейпів

У Британії заборонять продаж одноразових вейпів

Укрінформ
Британський уряд планує заборонити продаж одноразових вейпів та обмежити їхній асортимент.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Деталі плану прем'єр-міністр Ріші Сунак має оголосити у понеділок.

"Однією з найбільш тривожних тенденцій на цей час є зростання вейпінгу серед дітей, тому ми повинні діяти до того, як це стане ендемією", - сказав Сунак.

За його словами, хоча довгострокові наслідки вейпінгу невідомі, нікотин, що міститься в них, "може викликати сильну залежність, тому, хоч вейпінг може бути корисним інструментом, що допомагає курцям кинути палити, просування вейпів серед дітей є неприйнятним".

Читайте також: 27% українців споживають тютюнові та нікотинові вироби

Нині у Великій Британії заборонено продавати вейпи або тютюн підліткам до 18 років. Однак чиновники стверджують, що за три роки вейпінг став утричі більш поширеним серед молоді, і дешеві одноразові вейпи є "ключовим фактором".

Окрім заборони одноразових вейпів, уряд має намір "обмежити асортимент ароматизаторів, спеціально призначених для дітей", і забезпечить, щоб виробники пакували вейпи в "менш візуально привабливу упаковку".

Уряд має намір продовжити реалізацію оголошеного торік плану поступового підвищення мінімального віку для купівлі сигарет, щоб жоден із тих, хто народився після 1 січня 2009 року, не міг їх легально купити.

Ця ідея була позитивно сприйнята експертами в галузі охорони здоров'я, але обурила деяких членів Консервативної партії, які вважають це надмірним втручанням держави.

План був розроблений на основі пропозиції Нової Зеландії, яку скасували наприкінці минулого року після зміни уряду в країні.

Читайте також: В Україні відсьогодні - нове маркування сигарет: попередження займатиме 65% пачки

Як повідомляв Укрінформ, від січня Австралія заборонила імпорт одноразових електронних сигарет у межах боротьби з нікотиновою залежністю серед неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-