Буркіна-Фасо, Малі та Нігер оголосили про вихід з ЕКОВАС

Буркіна-Фасо, Малі та Нігер оголосили про вихід з ЕКОВАС

Укрінформ
Малі, Буркіна-Фасо та Нігер, очолювані військовими, які прийшли до влади внаслідок переворотів, заявили про вихід з Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС).

Про це йдеться у спільній заяві військових адміністрацій трьох країн, яку було зачитано в ефірі державного телеканалу Малі ORTM, передає Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Заяву зачитав полковник Абдулає Майга, який обіймає посади міністра територіального управління та децентралізації Малі, а також офіційного представника перехідного уряду цієї країни.

За його словами, рішення було ухвалене "в умовах цілковитого суверенітету" президентом Буркіна-Фасо на перехідний період Ібрагімом Траоре, тимчасовим президентом Малі полковником Ассімі Гойтою та головою нігерської Національної ради порятунку Батьківщини бригадним генералом Абдурахманом Чіані.

Читайте також: Буркіна-Фасо, Малі та Нігер домовилися про військовий союз

Вони вирішили "взяти на себе всю відповідальність перед історією", відреагувавши на "очікування, занепокоєння та сподівання своїх народів", додав Майга.

Економічне співтовариство країн Західної Африки було засновано у 1975 році з метою сприяння інтеграції у всіх галузях економічної діяльності. До останнього часу в нього входили 15 держав.

Як нагадує Сіньхуа, після того, як у Малі, Буркіна-Фасо та Нігері до влади прийшли військові ЕКОВАС запровадило суворі санкції проти цих країн.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-