Республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану у відповідь на загибель військових США

Республіканці закликали Байдена вдарити по Ірану у відповідь на загибель військових США

Укрінформ
Члени Республіканської партії в Конгресі США закликають Білий дім до рішучої відплати за загибель трьох американських військовослужбовців у Йордані внаслідок атаки безпілотника, запущеного підтримуваними Іраном бойовиками.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Politico.

«Ми повинні відповісти на ці неодноразові атаки Ірану та його маріонеток, завдавши прямих ударів по іранських цілях і керівництву Ірану… Настав час діяти швидко й рішуче, щоб весь світ це побачив», - заявив провідний член комітету з питань збройних сил Сенату Роджер Вікер.

Сенатор Ліндсі Грем зазначив, що адміністрація Байдена може знищити скільки завгодно іранських проксі, але це не стримає агресію Ірану. «Я закликаю адміністрацію Байдена завдати ударів по важливих цілях всередині Ірану, не тільки задля відплати за вбивство наших військових, а й для стримування від майбутньої агресії», - заявив він.

Із закликами завдати ударів по військових цілях Ірану виступили також сенатори Том Коттон і Джон Корнін.

Читайте також: США ввели санкції проти іракської авіакомпанії за допомогу іранським проксі

Подібні ініціативи пролунали і в Палаті представників. Її спікер Майк Джонсон заявив: «Америка має надіслати кришталево чіткий сигнал всьому світу, що ми не терпітимемо напади на наші війська».

До відплати закликав і лідер республіканської більшості в Палаті представників Стів Скаліс. А комітет з питань розвідки зажадав брифінгу щодо ситуації в Йорданії.

«Президентові Байдену давно пора притягнути до відповідальності терористичний іранський режим і його екстремістських поплічників за напади, які вони здійснили проти сил США і коаліції», - заявив голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Майк Роджерс.

Читайте також: Штати знищили штаб та розвідцентр проіранських бойовиків в Іраку

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше троє військових США загинули, значна кількість зазнала поранень унаслідок повітряного удару безпілотником по американській військовій базі в Йорданії.

У недільній заяві президент США Байден пообіцяв «притягнути всіх винних до відповідальності в обраний нами час і в обраний нами спосіб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-