Британія також припиняє фінансування агентства ООН у Газі

Британія також припиняє фінансування агентства ООН у Газі

Укрінформ
Британія також припинила фінансову підтримку Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) на тлі розслідування щодо причетності деяких співробітників до нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це заявили у МЗС Великої Британії.

“Сполучене Королівство обурене підозрами, що персонал Агентства ООН у справах палестинських біженців був залучений до нападу на Ізраїль 7 жовтня. Уряд Об’єднаного Королівства неодноразово засуджував цей терористичний акт. Об’єднане Королівство тимчасово припиняє усі майбутні фінансові внески до UNRWA, поки ми вивчаємо ці підозри, що викликають занепокоєння”, - поінформували у міністерстві.

Зазначається, що Велика Британія “залишається рішуче налаштованою доправити гуманітарну допомогу до мешканців Гази, які її потребують”.

Читайте також: Агентство ООН розслідує причетність співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня

Раніше про рішення припинити фінансування UNRWA оголосили Італія, Канада, Австралія та США.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-