У Червоному морі досі горить атакований хуситами танкер, що перевозив російську нафту

У Червоному морі досі горить атакований хуситами танкер, що перевозив російську нафту

Укрінформ
Горить танкер компанії "Trafigura", який у суботу атакували єменські хусити на виході з Червоного моря.

Агенція Bloomberg повідомляє, що танкер перевозив російську нафту, передає Укрінформ.

"Танкер, що йшов під прапором торгового гіганта – компанії Trafigura Group та перевозив російську нафту, був уражений ракетою, коли він залишав води Червоного моря", - повідомляє Bloomberg із посиланням на ВМС Великої Британії.

За даними британських ВМС, судно досі горить, військові кораблі коаліції прибули на місце події.

За даними Bloomberg, судно перевозило нафту російського походження. Її придбали за ціною, нижчою за межу, встановлену країнами "Групи семи", про що повідомив представник компанії "Trafigura".

Судно забрало свій вантаж російського походження шляхом так званої передачі з судна на судно на ділянці акваторії Лаконської затоки на півдні Греції.

Читайте також: США збили протикорабельну ракету, яку хусити запустили по есмінцю USS Carney

Для РФ цей інцидент є неприємним, адже саме через Червоне море відбувається "чорний" експорт російських енергоресурсів до покупців в Азії, зауважує видання.

Як відомо, район, у якому стався інцидент, а також південна частина Червоного моря були центром численних нападів на кораблі з боку хуситів протягом останніх тижнів. З середини листопада бойовики майже щодня нападають на судна, що проходять водним шляхом.

Представник хуситів раніше заявив російським ЗМІ, що російським та китайським кораблям гарантується безпечний прохід Червоним морем.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати сьогодні вранці завдали удару по готовій до запуску протикорабельній ракеті єменських хуситів, яка була спрямована у Червоне море.

Читайте також: США й Британія ввели санкції проти військової верхівки хуситів

Раніше Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних з хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-