Греція відмовилася перевіряти причетність двох ексміністрів до наймасштабнішої залізничої аварії

Греція відмовилася перевіряти причетність двох ексміністрів до наймасштабнішої залізничої аварії

Укрінформ
Уряд Греції відхилив заклик європейського прокурора вжити заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності двох колишніх міністрів транспорту після смертельної аварії на залізниці минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Уряд Греції відхилив заклик європейської прокуратури вжити заходів щодо потенційної кримінальної відповідальності двох колишніх міністрів транспорту після смертельного зіткнення поїздів, яке сталося у лютому минулого року", - йдеться у повідомленні.

Минулого року 57 людей загинули внаслідок наймасштабнішої залізничної катастрофи в країні. Тоді протестувальники звинувачували безгосподарність та корупцію на вищому рівні у зіткненні вантажного та пасажирського потягів, що сталося на півночі країни.

Європейська прокуратура у грудні звинуватила 23 осіб, зокрема 18 чиновників, у злочинах, пов'язаних із виконанням контрактів на віддалене управління дорожнім рухом та системами сигналізації у мережі, що співфінансується ЄС.

Прокурорка ЄС Попі Папандреу влітку надіслала листа владі Греції про те, що під час розслідування катастрофи “виникли підозри щодо ймовірних кримінальних злочинів, скоєних колишніми членами грецького уряду”.

"Ці передбачувані кримінальні злочини стосуються порушення службових обов’язків, вчиненого колишнім міністром Крістосом Спірцісом та привласнення майна, вчиненого колишнім міністром Константіносом Караманлісом", – написала Папандреу.

"Ми просимо вас вжити власних заходів", — додала вона.

Читайте також: У Росії лоб в лоб зіткнулися два потяги - є постраждалі

Ця вимога вжити заходів проти двох колишніх міністрів ґрунтується на особливості грецького законодавства, згідно з яким лише парламент може проводити розслідування звинувачень у неналежній поведінці проти колишніх міністрів.

Однак грецький уряд політично поховав цю справу, використавши лояльну парламентську більшість, щоб відмовитися від необхідності створення слідчого комітету.

Як повідомляв Укрінформ, у червні на сході Індії зіткнулися кілька потягів, загинуло понад 300 людей.

Фото: Chilleas Chrias/EFE via EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-