Столтенберг очікує, що Угорщина швидко ухвалить протокол про входження Швеції у НАТО

Столтенберг очікує, що Угорщина швидко ухвалить протокол про входження Швеції у НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подякував Туреччині за ухвалення протоколу про входження Швеції до Альянсу та висловив сподівання, що Угорщина діятиме швидко, щоб також ратифікувати цей документ.

Про це керівник Альянсу сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Чорногорії Мілойком Спаїчем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Входження Швеції до НАТО зробить Альянс сильнішим. Тож я вітаю голосування, що відбулося цього тижня у Великих національних зборах Туреччини з ратифікації членства Швеції в НАТО. Я вдячний президенту Ердогану за швидкий підпис під цим рішенням. Я також вітаю чітке послання підтримки від прем’єр-міністра Орбана та його уряду. Я очікую ратифікації від Угорщини, щойно парламент країни збереться знову», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Прем'єр Швеції заявив, що переговори з Угорщиною про членство в НАТО не ведуться

Як повідомлялося, у четвер Туреччина офіційно затвердила ратифікацію вступу Швеції до НАТО.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон погодився зустрітися з угорським колегою Віктором Орбаном, щоб обговорити заявку Швеції на вступ до НАТО та інші двосторонні питання.

Орбан під час розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом 24 січня підтвердив, що уряд Угорщини підтримує членство Швеції в НАТО. Він закликав угорський парламент проголосувати за приєднання Швеції до Альянсу, завершивши процес ратифікації заявки «за першої ж нагоди».

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-